BUITENKUNST 2010

Het is zondag 15 augustus. Ik heb een heerlijke week gehad in Buitenkunst. Ik was daar met Marije en Eveline. Ik denk dat het mijn mooiste week ooit was. Dat was omdat ik door iedereen daar werd geaccepteerd. Dat is zo’n heerlijk gevoel voor mij. Het was heel gezellig met Marije en Eveline en alle anderen die bij ons langskwamen. Ik heb goed mee kunnen doen met alles en dus heb ik veel kunst gemaakt; gedichten en ander schrijfwerk en ik heb me ook met muziek vermaakt.
Dag 1: poetry slam
1.
Ik ben haar niet
ik ben jou niet
Ik ben niemand niet.
Ik, Ik, Ik.
Luister je?
Ik ben niemand voor jou
Ik ben niemand zonder haar
Ik, Ik, Ik
Zie je me?
2.
Met mijn gedachten ben ik alleen
Ik denk zij schrijft
Mijn lijf, mijn hand, mijn stem
Is zij.
Van mijn gedachten maak
Ik haar deel
Verlangen naar mijn onafhankelijkheid
En haar lijf.
3.
Mijn lijf is vol verlangen
Wat ik wil is geheim
Maar mijn lijf wil spreken
Spreken met jou alleen
Mijn lijf, jouw lijf
Mijn lijf is van mij.
Maar niet helemaal
Het willen en kunnen
Mijn lijf kan niet zonder jou.
Dag 2: workshop ‘Punt’ monoloog schrijven over een bepaald “punt’ in je leven dat van waarde is geweest.
Mijn punt:
September 2010.
Het begin van mijn jaar was anders dan alle anderen. Voor het eerst ging ik alleen wonen. Mijn leven los van mijn moeders leiden. De eerste weken voelde als een lange dag. Mijn punt begon vorm te krijgen. Ik kon voor het eerst mijnleven bepalen. Ik voel me meer als een mens, met mens bedoel ik dat je weet wat je eigen punt is. Mijn punt is moeilijk te bepalen. Ik herinner me niet alles.
Dag 3 voicemail: schrijf voor een bepaald karakter een voicemailboodschap:
“Hoi, je spreekt met Kees. Je hebt me waarschijnlijk al een tijdje niet meer gesproken. Het spijt me daarvoor. Ik weet dat je me graag wil spreken maar ik ben er even niet aan toe. Als je me volgende keer belt heb ik misschien wel tijd voor je. Maar niet te vaak hoor, ik ben druk met mezelf. Belangrijke zaken gaan voor. Na de piep kun je iets inspreken. Ik beloof dat ik naar je zal luisteren maar verwacht geen reactie.”
dag 4: liedjes schrijven
Vrienden met het bos
Dagen van meer dan groen
Meer dan blauw en geel
meer dan kleur zijn het bos en ik
Het bos en ik
bomen en blad
bomen en bomen en bos
mijn ritme mijn bos
Van het blad lees ik letters,
Letters van groen en geel en blauw
Letters gaan mij vertellen hoe.
Het bos en ik
bomen en blad
Bomen en bomen en bos
Mijn bos en ik
Het bos gaat mij vertellen
toe ruisen, toe fluisteren
het bos en bos en bomen
alleen het bos en ik

Het is zondag 15 augustus. Ik heb een heerlijke week gehad in Buitenkunst. Ik was daar met Marije en Eveline. Ik denk dat het mijn mooiste week ooit was. Dat was omdat ik door iedereen daar werd geaccepteerd. Dat is zo’n heerlijk gevoel voor mij. Het was heel gezellig met Marije en Eveline en alle anderen die bij ons langskwamen. Ik heb goed mee kunnen doen met alles en dus heb ik veel kunst gemaakt; gedichten en ander schrijfwerk en ik heb me ook met muziek vermaakt.

Dag 1: poetry slam

1.
Ik ben haar niet
ik ben jou niet
Ik ben niemand niet.
Ik, Ik, Ik.
Luister je?
Ik ben niemand voor jou
Ik ben niemand zonder haar
Ik, Ik, Ik
Zie je me?

2.
Met mijn gedachten ben ik alleen
Ik denk zij schrijft
Mijn lijf, mijn hand, mijn stem
Is zij.
Van mijn gedachten maak
Ik haar deel
Verlangen naar mijn onafhankelijkheid
En haar lijf.

3.
Mijn lijf is vol verlangen
Wat ik wil is geheim
Maar mijn lijf wil spreken
Spreken met jou alleen
Mijn lijf, jouw lijf
Mijn lijf is van mij.
Maar niet helemaal
Het willen en kunnen
Mijn lijf kan niet zonder jou.

Dag 2: workshop ‘Punt’ monoloog schrijven over een bepaald “punt’ in je leven dat van waarde is geweest.

Mijn punt:
September 2010.
Het begin van mijn jaar was anders dan alle anderen. Voor het eerst ging ik alleen wonen. Mijn leven los van mijn moeders leiden. De eerste weken voelde als een lange dag. Mijn punt begon vorm te krijgen. Ik kon voor het eerst mijnleven bepalen. Ik voel me meer als een mens, met mens bedoel ik dat je weet wat je eigen punt is. Mijn punt is moeilijk te bepalen. Ik herinner me niet alles.

Dag 3 voicemail: schrijf voor een bepaald karakter een voicemailboodschap:

“Hoi, je spreekt met Kees. Je hebt me waarschijnlijk al een tijdje niet meer gesproken. Het spijt me daarvoor. Ik weet dat je me graag wil spreken maar ik ben er even niet aan toe. Als je me volgende keer belt heb ik misschien wel tijd voor je. Maar niet te vaak hoor, ik ben druk met mezelf. Belangrijke zaken gaan voor. Na de piep kun je iets inspreken. Ik beloof dat ik naar je zal luisteren maar verwacht geen reactie.”
dag 4: liedjes schrijven
Vrienden met het bos
Dagen van meer dan groen
Meer dan blauw en geel
meer dan kleur zijn het bos en ik

Het bos en ik
bomen en blad
bomen en bomen en bos
mijn ritme mijn bos

Van het blad lees ik letters,
Letters van groen en geel en blauw
Letters gaan mij vertellen hoe.

Het bos en ik
bomen en blad
Bomen en bomen en bos
Mijn bos en ik

Het bos gaat mij vertellen
toe ruisen, toe fluisteren
het bos en bos en bomen
alleen het bos en ik

Dit bericht was geplaatst inPoezie+. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • MEDIA

    SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC