DOE NORMAAL, DAGBOEK VAN EEN DINO

Boekpresentatie: Doe Normaal
Andrée van Es, Amsterdams wethouder diversiteit en participatie, nam op maandag 18 oktober het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Doe Normaal. Het boek is geschreven door Thiandi Grooff, student aan het Amsterdam University College (AUC). Grooff heeft als gevolg van hersenbeschadiging ernstige problemen met de coördinatie van haar spieren en kan niet praten. In Doe Normaal verkent Grooff – op een persoonlijke manier – haar dagelijkse worsteling met ‘normaal zijn’, erbij horen en tegelijk ruimte krijgen om anders te mogen zijn.
Wethouder Van Es sprak bij de presentatie van het boek op 18 oktober over haar beleid voor diversiteit en participatie in de stad Amsterdam. Van Es is voormalig fractieleider PSP (nu GroenLinks) in de Tweede Kamer en bestuurslid van de internationale kunstmanifestatie Niet Normaal* Difference on display. Vervolgens ging prof. dr. Marijk van der Wende, decaan van het AUC, in op diversiteitsbeleid in het onderwijs.
Student en schrijfster Thiandi Grooff heeft, zoals ze het zelf omschrijft, ‘een goede geest in een vreemd lichaam’. Als gevolg van hersenbeschadiging heeft ze ernstige problemen met de coordinatie van haar spieren. Ze kan niet praten; al kan ze niet stil zijn. Ze kon niet communiceren tot ze veertien was en werd beschouwd als ernstig verstandelijk gehandicapt tot ze door haar schrijfwerk in staat was te laten zien dat dit niet het geval is. Haar boek verhaalt van haar emoties en worstelingen van haar dagelijks leven in Londen (waar ze woonde omdat Nederlandse scholen haar toen weigerden te accepteren) en in Nederland vlak voordat ze op AUC werd toegelaten als student. Dat AUC haar welkom heette en haar waardeert voor haar bijdrage als student is van groot belang voor haar.
Het Amsterdam University College (AUC) is een gezamenlijk instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Het AUC is opgezet vanuit het liberal arts and sciences-onderwijsmodel. Dit betekent dat studenten complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en wetenschappelijke disciplines bestuderen. De opleiding speelt in op de toenemende behoefte aan mensen met een brede maatschappelijke, wetenschappelijke en culturele interesse. Het onderwijs aan het AUC is kleinschalig en intensief. De helft van de studenten komt uit het buitenland. Niet alleen binnen het curriculum, maar ook bij de samenstelling van de studentenpopulatie legt het AUC een duidelijke link tussen excellentie en diversiteit. Zie ook: www.auc.nl.
Publicatiegegevens
Thiandi Grooff: Doe Normaal. Dagboek van een Dino.
Uitgever: J.C. Smits, 195 pagina’s, prijs: € 15, -
ISBN 978-94-90870-01-0
Doe Normaal is verkrijgbaar via de boekhandel

Boekpresentatie: Doe NormaalAndrée van Es, Amsterdams wethouder diversiteit en participatie, nam op maandag 18 oktober het eerste exemplaar in ontvangst van het boek Doe Normaal. Het boek is geschreven door Thiandi Grooff, student aan het Amsterdam University College (AUC). Grooff heeft als gevolg van hersenbeschadiging ernstige problemen met de coördinatie van haar spieren en kan niet praten. In Doe Normaal verkent Grooff – op een persoonlijke manier – haar dagelijkse worsteling met ‘normaal zijn’, erbij horen en tegelijk ruimte krijgen om anders te mogen zijn.

Wethouder Van Es sprak bij de presentatie van het boek op 18 oktober over haar beleid voor diversiteit en participatie in de stad Amsterdam. Van Es is voormalig fractieleider PSP (nu GroenLinks) in de Tweede Kamer en bestuurslid van de internationale kunstmanifestatie Niet Normaal* Difference on display. Vervolgens ging prof. dr. Marijk van der Wende, decaan van het AUC, in op diversiteitsbeleid in het onderwijs.
Student en schrijfster Thiandi Grooff heeft, zoals ze het zelf omschrijft, ‘een goede geest in een vreemd lichaam’. Als gevolg van hersenbeschadiging heeft ze ernstige problemen met de coordinatie van haar spieren. Ze kan niet praten; al kan ze niet stil zijn. Ze kon niet communiceren tot ze veertien was en werd beschouwd als ernstig verstandelijk gehandicapt tot ze door haar schrijfwerk in staat was te laten zien dat dit niet het geval is. Haar boek verhaalt van haar emoties en worstelingen van haar dagelijks leven in Londen (waar ze woonde omdat Nederlandse scholen haar toen weigerden te accepteren) en in Nederland vlak voordat ze op AUC werd toegelaten als student. Dat AUC haar welkom heette en haar waardeert voor haar bijdrage als student is van groot belang voor haar.
Het Amsterdam University College (AUC) is een gezamenlijk instituut van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam. Het AUC is opgezet vanuit het liberal arts and sciences-onderwijsmodel. Dit betekent dat studenten complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en wetenschappelijke disciplines bestuderen. De opleiding speelt in op de toenemende behoefte aan mensen met een brede maatschappelijke, wetenschappelijke en culturele interesse. Het onderwijs aan het AUC is kleinschalig en intensief. De helft van de studenten komt uit het buitenland. Niet alleen binnen het curriculum, maar ook bij de samenstelling van de studentenpopulatie legt het AUC een duidelijke link tussen excellentie en diversiteit. Zie ook: www.auc.nl.
PublicatiegegevensThiandi Grooff: Doe Normaal. Dagboek van een Dino.Uitgever: J.C. Smits, 195 pagina’s, prijs: € 15, -
ISBN 978-94-90870-01-0
Doe Normaal is verkrijgbaar via de boekhandel

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.
  • MEDIA

    SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC