top of page
  • Foto van schrijverThiandi Grooff

Support demo voor de A12 bezetting door extinction rebellion

Vandaag doe ik mee met de support demo voor de a12 bezetting door extinction rebellion. Er zijn zoveel mensen hier, heel inspirerend. Net sprak de spinoza prijs winnares. Een orkest heeft net gespeeld op de a12 waar duizenden mensen staan ondanks de hitte. Van mijn moeder hoorde ik dat ze het Requiem van Mozart speelden. Toepasselijk. Gelukkig zit ik onder een hele mooie boom met honderden anderen. NAAst ons komen de mensen uit Hoogezand, drie uur met de trein. Ik moet nu praten met een vrouw in een rolstoel. Dinsdag gaan de cripples de A12 bezetten. Ik ben naar de a12 gelopen die bezet is door XR tot aan de afzetting met politie busjes. Heel veel supporters net als ik die dichterbij wilden staan in plaats van een kilometer verder. Het is een goede sfeer hier met mensen van alle leeftijden. Best veel rolstoelers, dus dat inspireert mij. Nu gebeurt er wh iets op de a12, maar ik kan het niet goed zien. Een groene rookbom gaat af. De politie start het waterkanon. Nu is ook rode en witte rook zichtbaar. De supporters zingen mee. We have courage, we are not alone. Ik zie het waterkanon oprukken en iedereen begint weer te zingen .vaak wordt er hard geklapt en weer gezongen “wij zijn niet alleen”. Ik denk dat er dan betogers in politie busjes gestopt worden. Ook amnesty aanwezig ,hoor ik , om te zien of de politie oorbaar handelt. Een liaison , =verbinding tussen XR en de politie , zegt dat de politie weet dat iedereen geweldloos is, dus ze zijn niet zenuwachtig en staan iedereen vriendelijk te woord. Geïnspireerd door al die geweldige actievoerders en de uitstekende organisatie (er waren zelfs twee rolstoel wc’s, gelukkig maar want die op het treinstation was natuurlijk weer gesloten). Gingen we naar huis. Dinsdag is de groep Cripples aan de beurt om de A12 te bezetten. Ik wil daar bij zijn. Tot dan!Thiandi Grooff


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page